Haiku
Gastheer

Verder Onderweg

Welhaast elke bezoeker van deze site kent het boek van Jeroen Ver Onderweg, het verslag van zijn camino naar Santiago begin jaren 90. Het werd een bestseller in pelgrimsland omdat het het 'meer' dat de camino biedt, wist te verwoorden op een aansprekelijke manier. Maar ook buiten pelgrimsland werd het gewaardeerd, omdat het boek ook inspirerend bleek te zijn voor het alledaagse pad dat iedereen gaat.
Jeroen hield daarnaast tal van lezingen en voordrachten over de camino en schreef nog vele artikelen en beschouwingen voor onder andere De Jacobsstaf. Ook ging hij geregeld voor in de diensten die maandelijks gehouden worden in de Jacobskapel in Nijmegen en schreef daarvoor vele overdenkingen en gebeden.
Leo Jacobs, die bevriend met Jeroen was, stelde hem in het najaar van 2012 voor om een bloemlezing samen te stellen uit zijn geschriften omdat hij vond en vindt dat zoveel waardevols het verdient bijeen gebracht te worden in een handzaam boek. Jeroen was er enthousiast over en bedacht als titel Verder Onderweg. Het is een boek geworden van inspirerende teksten en gedachten over de wonderen van het leven. Met vele verwijzingen naar de camino is het voor pelgrims die de weg gegaan zijn geregeld een feest der herkenning. En zijn overdenkingen en gebeden ontroeren door hun fijngevoeligeheid en het 'zoeken naar de Bron' zoals Jeroen dat noemde.
Het is geen boek om in een adem uit te lezen. Het is meer een 'brevier' die je af en toe ter hand moet nemen om je te laten inspireren of om wat te mijmeren of te mediteren over de dingen die er in het leven toe doen.


Het boek is in november 2014 verschenen bij uitgeverij Valkhof Pers.

System.String[]
Gedicht
Statistieken
Gebruikers
56
Artikelen
64
goldpharm.netbuy Cipro